Mert nem csak kötelező, hanem fontos is

Az ember nagyon sokszor próbálja magáról letolni azokat a feladatokat, amiket nem tart annyira fontosnak, vagy éppen már nem jut elegendő idő és energia arra, hogy elvégezze vagy nagyobb figyelmet szenteljen rá, mint amit kötelező. Nekem irodai munkát végző vállalkozásom van, és pontosan ilyen számomra a munkavédelem területe. Sok évig tényleg csak arra figyeltünk, hogy ha kapunk egy ellenőrzést semmiképp se járjon büntetéssel és ne kapjunk szankciókat, de valódi értéket teremtő munkavédelmi rendszerünk nem igazán volt. Azt gondoltam nagyon sokáig én is, hogy ez nem is lényeges, mert hát mi probléma történhet egy irodában.

Persze aztán az élet szinte azonnal rá is mutatott, hogy nem éri meg egy felületesen dolgozó külső szolgáltatóval megoldani a munkát, amikor bizony egy tökéletes szolgáltatást is választhatunk, mint ahogyan én is áttértem rá. Méghozzá azért, mert az egyik közvetlen környezetmben szintén irodai munkát végző cég irodájában munkahelyi baleset következett be, ami nem azért volt kellemetlen, mert komoly sérüléssel járt, és eléggé meghurcolták ezért a vállalatot, amiből aztán egy per is kikerekedett, és ez bizony minden részét tekintve gondolkodásra késztetett engem is.

Ekkor kezdtem bele a keresgélésbe, hogy melyik csapat lenne számunkra az ideális arra, hogy a meglévő törvényi feltételekre koncentráló szolgáltatást át tudjuk alakítani valódi védelmet biztosító munkára. Meg is találtam számos ajánlást átrágva az activesafety csapatát, akik azóta is töretlenül hihetetlen jó munkát biztosítanak számunkra, sokkal könnyebb velük kommunikálni és profi munkavédelmet biztosítanak számunkra. Éppen ezért pedig tényleg csak jó szívvel tudom ajánlani bárki számára, aki valóban megfelelő védelmet és biztonságot szeretne. A nyugalom sokkal többet ér, ezt már nekem is meg kellett tanulni.